Les paraules d'Anna Pagans Gruartmoner

12/11/2008

Anna Pagans Gruartmoner Alcaldessa de Girona.

Penso que ningú no dubtaria a afirmar que innovació i recerca són dos conceptes que van íntimament units a METALQUIMIA, l’empresa tan eficaçment representada per Josep Lagares.

Sota aquestes mateixes premisses hi hem de situar la nova proposta musical SARDANES PER AL MÓN que, de manera tan generosa, ens ofereixen. Ens trobem davant d’una experiència fruit d’una nova formació musical, LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA, que neix de la col·laboració de músics de dues de les més prestigioses orquestres del nostre país: la Cobla La Principal de la Bisbal i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Els músics de la nova orquestra LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA, de la mateixa manera que l’empresa, han partit de la tradició per innovar. Les catorze sardanes que ens interpreten en el seu primer disc han estat instrumentades, de nou, seguint la batuta dels dos mestres directors: Francesc Cassú i Carles Coll.

L’oferta és ben suggerent i ens proposa un viatge musical que té les seves arrels en el passat, però que vol projectar un nou dinamisme cap al futur. Reescriure, reinterpretar, innovar, i fer-ho de manera permanent, és la clau per

aconseguir que una empresa, una ciutat, un país, progressin econòmicament, socialment  i culturalment.