Les paraules de Joan Manuel Tresserras

14/11/2008

Joan Manuel Tresserras,Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Les cultures progressen quan, a més de replantejar-se teòricament, des de cada un dels seus àmbits es llancen propostes renovadores sense que això signifiqui, necessàriament, prescindir de la tradició.

La nova LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA, integrada per músics de La Principal de la Bisbal i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, és una d’aquestes iniciatives. La seva aparició suposa una presència d’interès en el món de la cultura popular i tradicional catalana des del punt de vista musical.

El concert de presentació a l’Auditori de Girona ho fa palès, i el primer treball de la formació, SARDANES PER AL MÓN –que inclou un repertori de peces instrumentades expressament per a la nostra orquestra -, també contribuirà a renovar la interpretació de la nostra dansa popular més emblemàtica.

Vull agrair a l’empresa METALQUIMIA el patrocini d’aquesta iniciativa i desitjar als membres de LA SIMFÒNICA tot l’èxit que el seu esforç es mereix, en benefici de la sardana, la música de cobla i la renovació de la cultura al nostre país.