Les paraules de Josep Lagares

10/11/2008

Josep Lagares Director General de METALQUIMIA.

La família empresarial que em digno a representar, ja ben bé des dels seus inicis, ha sentit la necessitat de posar el seu humil granet de sorra envers el millor coneixement i la projecció de la música i la cultura catalanes arreu, amb propostes creatives i innovadores capaces de captivar els cors del món.

 Emmarcats en aquests esperit i voluntat s’hi poden trobar, entre altres, projectes com la col·lecció “MUSIC FROM CATALONIA” que recull els passatges més significatius de la nostra cultura musical...des de la música de cobla, en totes les seves múltiples vessants, al cant coral i l’havanera; o bé el treball musical “SARDANES DE CORDA”, impulsat conjuntament amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, on els instruments de la cobla catalana són substituïts pels instruments de corda donant a la sardana un nou tarannà, sorprenent i meravellós alhora.

 Ara és el moment de LA SIMFÒNICA DE COBLA i CORDA DE CATALUNYA... una nova combinació orquestral resultat de la fusió de la Cobla i de la Corda i on la música catalana s’eleva fins a uns límits de bellesa insospitats.

Amb aquesta avantguardista solució proposada per LA SIMFÒNICA DE COBLA i CORDA DE CATALUNYA, juntament amb el seu primer treball musical “SARDANES PER AL MÓN”, tots hauríem de ser conscients que estem vivint un moment únic i irrepetible de la nostra cultura, similar al naixement de la Cobla Catalana a Figueres, ja fa més de 150 anys, gaudint d’un nou concepte musical que brolla des del fons de les nostres més profundes arrels.

 LA SIMFÒNICA DE COBLA i CORDA està cridada a assolir altes cotes de projecció, avançant-se al seu propi futur, al futur de la música i cultura catalanes, amb una obra de projecció global que, sens dubte, transcendirà els límits de l’espai i del nostre temps.