Paraules de Carles Puigdemont sobre Emociona't amb la SCCC - 25 Anys de Música Global

21/01/2021

És una gran satisfacció personal que els bons amics de Música Global Discogràfica celebreu el primer quart de segle de vida amb la mateixa força i entusiasme que ja ens vau mostrar en aquells llunyans inicis a Girona el 1995. I és també una excel·lent notícia per la salut cultural del país que l’efemèride vagi acompanyada d’una simbiosi tan extraordinària gràcies a l’aliança amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, un projecte únic que neix de la Fundació Metalquimia i en el qual s’enllaça tradició i modernitat, passat, present i futur de la mà de mestres i alumnes de les comarques gironines.

“Emociona’t amb 25 anys de Música Global” és més que un títol d’un treball musical. És un projecte d’aprenentatges compartits, un homenatge permanent al bo i millor de la música catalana de les darreres dècades. Aquesta capacitat d’unir forces explica perquè som un país creatiu on la cultura catalana, oberta, mediterrània, integradora, forma part de la nostra manera de ser i d’explicar-nos al món. Aquest treball col·lectiu i generós és també una manera d’agrair la feina incansable dels artistes, productors, discogràfiques, tècnics i sales musicals de casa nostra que no heu baixat els braços tot i els entrebancs en els darrers temps. I aquest disc és també una finestra per on entra vitalitat, alegria i optimisme en aquests moments d’incerteses, de cert desencís i, tanmateix, de lluita i esperança.

Des de qualsevol racó de Catalunya i del món ens emocionarem de ben segur escoltant veus properes, lletres inoblidables, cançons eternes. I ho farem en llibertat, que és l’únic camí per on transiten els sentiments, que no es poden atrapar ni empresonar. La música és perseverança, és esforç, és mantenir-nos tossudament alçats tot i les circumstàncies.

Per molts anys de música i llibertat. I moltes gràcies, amics de Música Global i de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya per acompanyar-nos.

Carles Puigdemont - 130è President de la Generalitat de Catalunya