Paraules de Francesc Cassú sobre Clàssics Enderrock

26/11/2019

Francesc Cassú, Director Artístic de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya

El cicle vital

Diuen que la vida és cíclica i que convé respectar-ho. És difícil anar en contra d’uns principis que, potser, no estan escrits però que es donen per suposats i que, pel simple fet natural dels seus orígens, no cal modificar.

La SCCC ha respectat sempre aquest període vital cíclic, establint uns cursos de tres anys amb un plantejament general que ocupa tres projectes, un per any.

I després, descansem, pensem, reflexionem i decidim.

I aquest any 2019 toca descansar, pensar, reflexionar i decidir.

Ens devem, però, al nostre públic i a la nostra gent que any rere any espera amb il·lusió els concerts de Metalquimia del novembre (vertader acte social per excel·lència de la tardor gironina) i l’enregistrament corresponent. Els anys que descansem oferim un recull dels tres projectes anteriors, un resum de l’objectiu general que aporta coherència a tot plegat.

Després de la música catalana (primer tri-projecte) vingué la música d’escena (Cinema, Musicals i Pop & Rock) i ara us presentem el projecte líric amb el que, sens dubte, més satisfets ens sentim al haver estat premiats (tots tres!!) com a Millor Disc de Clàssica Enderrock per votació popular. Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i Llull (que és la meva primera òpera i em toca de molt de prop, òbviament) conformen sens dubte el projecte més madur de la SCCC.

I ara què?, ens pregunten sempre al finalitzar els concerts… I l’any que ve què?

Doncs descansarem, pensarem, reflexionarem i decidirem una nova trilogia que torni a completar aquest cicle vital del qual tan orgullosos ens sentim.