Paraules de Francesc Cassú sobre Emociona't amb la SCCC - 25 Anys de Música Global

11/01/2021

La SCCC vol emocionar en els seus projectes. És un objectiu, una manera d’entendre la música, un assoliment esperat… Enguany dediquem el projecte a una efemèride. Un aniversari que, de manera clara, aconsegueix plenament l’objectiu d’emocionar perquè dedicar-se 25 anys a treure discos de grups catalans no sembla fàcil, i menys en els darrers anys, en què la indústria discogràfica s’ha de reinventar contínuament.       

Conec en Salvi Cufí - President de Música Global, l’empresa que compleix aquest aniversari - des de fa molts anys. Molt abans de que fundés Global. El nostre tracte va passar de ser professional (tocàvem junts a la mateixa orquestra) a solidificar-se amb una amistat que mantenim i consolidem amb el pas dels anys, dels camins abruptes, de les superacions de moments difícils, de l’alegria dels fills, dels sopars plegats, de les revetlles de Sant Joan…

Ell sempre explica que jo vaig ser el seu primer director musical. Cert. Ell era el cantant i jo el pianista/arranjador de l’orquestra Aquarel·la i miràvem - allà pels finals dels 80 - de guanyar-nos la vida fent de músic. Per tant, tenim la nostra vida en comú farcida d’anècdotes d’aquell temps: els viatges, els sopars abans dels bolos, el seu anglès (que encara conserva, oi, Sabine?), la seva devoció pels Beatles i per Paul McCcartney (ara ja sabeu perquè el seu fill Pol es diu com es diu…), els gintònics, les discussions necessàries per portar endavant els diversos projectes…

En Salvi ara no vol cantar en públic (ni tampoc en privat, val a dir), però us puc garantir que cantava bé i tenia magnetisme dalt l’escenari. Suposo que cantar bé i tenir “ganxo” és el que ell demana com a requisit mínim als seus artistes. L’èxit dependrà de moltes altres coses però aquestes dues premisses són imprescindibles.

Ara bé, la veritat és que des d’aquell temps fins ara no havíem tornat a coincidir en cap projecte. Cadascú va continuar la seva trajectòria pel seu costat i, malgrat estar en la mateixa vessant artística, vàrem anar fent camins diferents.

Fins que la SCCC ens va tornar a unir. A partir del projecte dedicat a Lluís Llach,  Global es va convertir en la nostra discogràfica i ens va a començar a donar suport de tot tipus. Una bona unió, jo crec. En donen fe els tres Enderrocks successius guanyats en les darreres edicions.

I ara els fem un vestit a mida. A la discogràfica, als seus artistes més importants, a les seves cançons més mítiques, per cobrir-los amb aquesta pàtina elegant, exuberant i  diferent que la Simfònica dóna, reconvertint aquelles melodies tan escoltades i revestint aquells temes tan coneguts.

Salvi, Sabine (perquè no oblidem que al costat d’un gran home hi ha una gran dona), espero que us agradi. I espero que estigueu ben orgullosos de la feinada que heu fet durant aquesta pila d’anys.

Una abraçada i moltes felicitats.

Francesc Cassú - Director Artístic de la SCCC