Paraules de Jaume Lleixà sobre Cançó d'amor i de guerra

22/11/2017

Jaume Lleixà, Director Tècnic de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

A finals del segle XVIII, la revolució francesa va materialitzar el trencament amb l'antic règim i va donar a conèixer uns conceptes fins aleshores desconeguts com la sobirania nacional, la divisió de poders, el sufragi censatari i la declaració dels drets de l'home i el ciutadà que van ser l'avantsala de la declaració universal dels drets humans, aprovada i proclamada gairebé dos segles després, casualment, o no, també a París.

"Llibertat, igualtat i fraternitat" va ser el lema d'aquesta revolució. Un lema que avui dia segueix essent necessari reivindicar. Sense cap pretensió, ans al contrari, amb l'esperit d'ajudar que els valors d'aquest lema puguin ser útils en moments de dificultat, em permeto reivindicar-los posant com a exemple el nostre projecte:

Llibertat: la SCCC és lliure per decidir cada any quin projecte vol fer, els que formem part de l'equip directiu, exposem lliurement el nostre punt de vista i també lliurement i democràticament, decidim en quina nova aventura ens embarquem. Alhora, els músics, artistes convidats i col·laboradors, són lliures de participar-hi i d'aportar el seu talent i les seves idees, fent més gran entre tots el projecte.

Igualtat: a la SCCC tots som iguals, cap peça de l'engranatge és més important que l'altra, hi participi com a violinista, cantant, patrocinador, tenora, percussionista, en la regidoria d'escenari o en la direcció artística, cada un dels que hi prenen part té el mateix valor i res no seria possible sense la suma de tots.

Fraternitat: tothom que forma i ha format part de la família SCCC coincideix a destacar aquest valor en la nostra manera de fer, ja sigui perquè la suma dels dos valors anteriors fa que aquesta fraternitat sorgeixi de forma natural; o bé, a l'inrevés, que aquesta fraternitat que tots posem en pràctica, faci que puguem dur a terme els projectes en llibertat i igualtat.

Que siguin aquests valors els que ens segueixin acompanyant en el nostre camí i que vosaltres, els que ens escolteu i sentiu, ens hi pugueu també acompanyar.