Paraules de Jaume Lleixà sobre Clàssics Enderrock

27/11/2019

Jaume Lleixà, Director Tècnic de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya

Tres Trilogies Transcendents. Aquests tres mots, que d’entrada podrien semblar un embarbussament pueril, són en realitat una bona síntesi del que ha estat la, relativament curta, història de la SCCC, des que va presentar el seu primer CD pocs mesos després que en Narcís Lagares imaginés aquesta singular, i alhora molt plural, orquestra.

La primera trilogia, genuïnament catalana, amb Sardanes per al món, Inoblidables en concert i Amb Catalunya al cor, va aconseguir trencar tòpics i dur la cobla, dins d’una formació simfònica única, a la programació musical estable de l’Auditori de Girona.

La segona, més internacional, amb les Llegendes del Cinema, del Musical i del Pop & Rock, va consolidar la seva presència a Girona i va obrir les portes a tot de nous repertoris, als escenaris principals del País i a un públic que ens ha seguit fidelment fins a dia d’avui.

La tercera, la que celebrem aquí, ha dut la SCCC a nous mons: el de la lírica, el de la direcció d’escena, els de l’escenografia, maquillatge, perruqueria, il·luminació, amb Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i l’estrena de l’òpera Llull dins el Festival Temporada Alta 2018, tots tres projectes guardonats amb el Premi a Millor Disc de Clàssica Enderrock per votació popular.

El que voldríem amb Clàssics Enderrock és compartir amb tots vosaltres, els que ens heu acompanyat al llarg dels anys i els que comenceu a fer-ho ara, el nostre particular hat-trick musical. La SCCC no existiria, per molt que ens hi esmercéssim, si no hi fóssiu els que veniu als concerts, els que compreu els discos o els que els escolteu per i-tunes o spotify. A tots vosaltres, gràcies per tot, aquests premis són també una mica vostres.