Paraules de Jaume Lleixà sobre Emociona't amb la SCCC · Himnes del cor

24/11/2022

Així d’entrada, la paraula “himne”, ens podria fer pensar en una trobada de mandataris internacionals, movent-se marcialment al so d’una banda militar, en el congrés d’un partit polític amb molta gesticulació i eslògans buits, en una manifestació amb banderes onejants o en un partit de futbol o qualsevol altra competició esportiva. Hi ha, no obstant això, una definició d’aquesta paraula que s’allunya una mica del significat més formal i que encaixa força amb la intenció del projecte que us presentem: Composició poètica o musical de lloança que exalta els ideals d’un individu, un poble o una institució.

Pau, llibertat, ecologisme, alegria de viure o espiritualitat, son els ideals que la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Fundació Metalquimia volen lloar i exaltar.

La voluntat de la SCCC ha estat, des dels seus inicis, la d’aportar un petit gra de sorra musical per ajudar a millorar aquest món complex en el que vivim. I ho fa compartint aquests ideals amb totes les persones que formem part del projecte, i amb tots vosaltres, el públic que ve als nostres concerts i tothom que escolta el resultat del nostre treball.

Amb aquest esperit i seguint amb el leitmotiv “Emociona’t amb la SCCC”, iniciat just abans d’una pandèmia que ens ha fet replantejar moltes coses com a éssers humans, us presentem “Himnes del Cor”, un recull de peces que han esdevingut, per la seva capacitat d’emocionar i “d’arribar al cor”, emblemàtiques i representatives dels ideals que ens motiven a seguir aportant aquest granet de sorra. 

Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquest viatge emocional.

 

Jaume Lleixà

Director Tècnic de la SCCC