Paraules de Jordi Puigneró sobre Emociona't amb la SCCC · Himnes del cor

27/11/2022

Catalunya és un país de talent, de projectes innovadors arreu del territori, de col·laboració entre el sector públic i el privat. Emociona’t amb la SCCC: Himnes al Cor n’és un bon exemple, perquè neix de la iniciativa de la Fundació Metalquimia i compta amb el suport de l’Ajuntament i l’Auditori de Girona i la col·laboració de Música Global. D’aquesta amalgama, n’ha brollat un projecte únic, que desemboca en un doll musical que combina l’experiència de la cobla La Principal de la Bisbal amb la il·lusió dels talents de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és, doncs, un reflex de com ens agrada fer les coses a les catalanes i als catalans, amb una enorme dosi de generositat, que ens enriqueix culturalment i ens cohesiona com a col·lectivitat.

És a través de la música que podem unir la nostra ànima amb les dels nostres conciutadans, ja que és tan íntima com compartida, és tan particular com general. La música ens transporta emocionalment allà on més necessitem. La fem servir com a refugi en els mals moments, com a via d’escapament quan les coses no ens surten com voldríem, però també ens acompanya en l’alegria i en la felicitat. Després de dos anys de pandèmia, volem tornar a emocionar-nos, a viure intensament. I amb aquest projecte Himnes del Cor us emocionareu, us tocarà la fibra més sensible amb un recorregut per peces emblemàtiques, d’aquelles que no entenen de fronteres, ni nacionalitats, ni ideologies.

Us convido que deixeu fluir les melodies de la tan catalana cobla, que us submergiu en les notes de la tenora, del tible o del fiscorn, així com de les veus de la Beth, el Manu Guix, la La Pau i el Joan Garrido, a més de la Polifònica de Puig-reig.  Gaudireu d’un repertori únic que us transportarà a algunes de les millors harmonies de la història de la música. Dirigits tots ells per Francesc Cassú, viureu una experiència singular, que expressa equilibradament la idiosincràsia del nostre país.

Tanqueu els ulls. Escolteu-la, sentiu-la i vibreu-la.

 

Jordi Puigneró i Ferrer

Vicepresident de la Generalitat i Conseller de Polítiques Digitals i Territori (2021-2022)