Paraules de Josep Lagares sobre Amb Catalunya al cor

28/11/2010

Josep Lagares, Director General de METALQUIMIA.

Ja s'albiraven les festes de Nadal de l'any 2009 que amb la meva esposa Marta vam tenir el goig i la satisfacció de ser rebuts per monsenyor Valentí Miserachs a la seu de l'Institut Pontifici de Música Sacra, a Roma. Li portàvem, acabat de sortir del forn, l'enregistrament d'Inoblidables en concert, el segon disc de La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), estrenat feia ben pocs dies a l'Auditori de Girona i en el qual destacava una obra mestra de monsenyor Miserachs: Catalanitat.

En l'escalfor de la seva cambra, i amb el seu piano per testimoni, vam sentir emocionats com la SCCCdesgranava les notes de Catalanitat... La catalanitat d'un patriota que transcendeix les notes musicals de la seva obra i que vaig descobrir més tard en llegir Amb Catalunya al cor, uns escrits en què monsenyor Miserachs glosa l'ànima més íntima del nostre país.

És per aquesta raó que hem volgut que aquest tercer treball de La Simfònica de Cobla i Corda deCatalunya vagi encapçalat per aquest esperit, l'esperit d'Amb Catalunya al cor... Un esperit en el qual es barregen la visió, el talent, l'actitud i el compromís; un esperit que pregona la concòrdia entre els pobles i el seny de la nostra gent; i un esperit on el coratge i la fraternitat es donen la mà i caminen plegats.

En aquest Amb Catalunya al cor, les melodies que ens presenta la SCCC irradien aquesta claror i pau de la nostra terra i les fan arribar arreu a tots aquells que les vulguin abraçar. En nom de la família empresarial que m'honoro a representar, desitjo que el gaudiu de tot cor...