Paraules de Josep Lagares sobre Cançó d'amor i de guerra

22/11/2017

Josep Lagares, President Executiu de Metalquimia.

Tardor de l’any 2007, Monestir de Sant Pere de Besalú, el meu pare Narcís encenia l’espurna que donaria llum a la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Avui, 10 anys després d’aquella primera idea, la SCCC s’ha convertit en un referent estimat i admirat de la nostra cultura musical tot combinant les melodies i els ritmes tradicionals de la Cobla amb la majestuositat i universalitat dels sons de l’Orquestra Simfònica.

Han estat 10 anys de feina incansable i ininterrompuda que han donat els seus bons fruits: 8 discs i el Premi ENDERROCK al millor disc de música clàssica l’any 2016 amb Tossudament LLACH, recull antològic i homenatge a la trajectòria d’en Lluís Llach des dels seus inicis als escenaris fa 50 anys.

Enguany, però per celebrar aquesta efemèride, fem un canvi de registre tot presentant-vos Cançó d’amor i de guerra, la sarsuela en català per excel·lència i una de les peces més emblemàtiques i populars de la lírica catalana.

Cançó d’amor i de guerra, prohibida per les censures de l’època, representa l’anhel més noble dels Pobles i de les Persones per la seva Llibertat i Autodeterminació en moments de convulsió... Des de les terres del Vallespir, i amb l’atenta mirada dels cims del Canigó, Cançó d’amor i de guerra ens presenta l’Amor, la Igualtat i la Fraternitat en contraposició a la Guerra d’interessos econòmics, polítics i socials, tot forjant nous ideals en oposició a les idees caduques de l’antic establiment.

En nom de la família empresarial que m’honora representar, desitjo de tot cor que gaudiu de l’espectacularitat i l’emotivitat de Cançó d’amor i de guerra que, enguany, 91 anys després de la seva estrena, ens recorda, més que mai, el nostre dret més inalienable de Llibertat i de Progrés.

Visca Catalunya!!!!