Paraules de Josep Lagares sobre Clàssics Enderrock

28/11/2019

Josep Lagares, President Executiu de Metalquimia

La tardor de l’any 2007 al Monestir de Sant Pere de Besalú es van posar les bases d’allò que, un any després, seria la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya SCCC.

Set anys més tard, a la tardor de l’any 2015, aquella Orquestra Simfònica Catalana que havíem visionat, presentava a tots el seus incondicionals, i també a tots aquells que encara no la coneixien, un recull de les obres més emblemàtiques dels seus primers 6 discs... m’estic referint a  SCCC THE VERY BEST.

Avui, en plena tardor de l’any 2019 i amb una trajectòria ben exitosa i consolidada, la SCCC presenta el seu segon disc recopilatori CLÀSSICS ENDERROCK, un recull dels moments més entranyables dels seus darrers 3 discs TOSSUDAMENT LLACH, CANÇÓ D’AMOR i DE GUERRA i l’òpera LLULL, tots ells guardonats amb el Premi Enderrock al Millor Disc de Clàssica per votació popular els anys 2017, 2018 i 2019 respectivament... un èxit singular i sense precedents que conforma un triangle virtuós de la millor Música Catalana (la Nova Cançó, la Sarsuela i l’Òpera); un treball que traspua valors de la nostra terra i que és capaç de portar l’essència de Catalunya, de la Mediterrània, de la nostra gent, de la nostra Història, de la nostra Cultura, als diferents pobles del món i a les generacions de l’avenir.

Avui, en un moment tan complicat per al nostre País, i on estan en qüestió, més que mai, les llibertats i els nostres drets més fonamentals, CLÀSSICS ENDERROCK vol suposar el nostre humil homenatge a tots aquells que, des de la presó o de l’exili, han lluitat per Catalunya i l’han avantposat al seu benestar i egoismes personals.

En nom de la família empresarial que m’honora representar, desitjo de tot cor que gaudiu de la bellesa i de l’emotivitat d’aquesta música que avui ens recorda les nostres arrels culturals i espirituals més profundes, així com el nostre legítim anhel de Llibertat i de Progrés.