Paraules de Josep Lagares sobre Emociona't amb la SCCC - 25 Anys de Música Global

13/01/2021

La Fundació METALQUIMIA, amb el leitmotiv "Cultura, Educació i Creativació per a un món millor" impulsem programes culturals i educatius on la Creativació i la Disrupció aspirin a crear un futur millor... en definitiva, petites accions que aspiren a grans transformacions... enguany, però la patacada del Coronavirus ha trastocat tots els nostres plans... és per aquesta raó que quan va esclatar la crisi, a principis del mes de març, la família Lagares vam tenir molt clares les nostres prioritats i responsabilitats... i, com no, una d’aquestes prioritats ha estat continuar donant suport a tots aquells que més estan sofrint l’impacte d’aquesta pandèmia, i molt especialment a la Cultura i a la Música... perquè són reflex de l’ànima d’un País, i una societat sense ànima és com un vaixell sense rumb...

Estem convençuts que salvar la Cultura i la Música és prioritari perquè si la COVID ens ha fet augmentar les distàncies físiques, almenys que ens faci apropar molt més com a persones... perquè si el virus s’ha emportat i s’emportarà malauradament persones i organitzacions, no hem de permetre, no hem de deixar que anul·li, de cap manera, la nostra ànima, la nostra capacitat d’emocionar-nos...  i avui, més que mai, ens volem tornar a emocionar amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya SCCC tot encetant un nova travessia musical!

Si l’any passat cloíem la trilogia TRIPLE ENDERROCK (projectes guardonats 3 anys consecutius amb el Premi Enderrock al millor disc de Música Clàssica per Votació Popular)... enguany encetem el cicle “EMOCIONA’T”... que pretén fer-los retrobar la millor música catalana i global tot gaudint-la des del cor... i, què millor per emocionar-se que començar aquest nou trajecte de la Simfònica amb una selecció de les 25 millors peces editades per MÚSICA GLOBAL en la commemoració del seu 25è Aniversari?

En nom de la família Lagares i de tot el Grup Empresarial que m’honoro a representar voldria felicitar de cor en Salvi i la Sabine Cufí pel seu patriotisme i per aquests 25 anys de tasca abnegada i música excepcional... sense MÚSICA GLOBAL el panorama musical del nostre País no seria el mateix... gràcies amics, mai us ho podrem agrair prou!

I com no, desitjar-los a tots vostès que gaudeixin, i s’emocionin de nou, en aquesta nova etapa de la Simfònica que avui estrenem... segurament res tornarà a ser exactament com era abans, però el que és segur és que encara ens resta molta bona música per fer... sense cap mena de dubte tot això ho passarem... l’espectacle ha de continuar!

Josep Lagares - President Executiu de METALQUIMIA, SAU