Paraules de Josep Lagares sobre Inoblidables en concert

16/11/2009

Josep Lagares, Director General de Metalquimia.

El divendres 21 de novembre de 2008 naixia a l’Auditori de Girona LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA i el seu primer treball musical SARDANES PER AL MÓN, davant l’admiració de molta gent que es va sorprendre de les enormes possibilitats que la nova combinació  orquestral, resultat de la unió de la Cobla i la Corda, podia representar en la projecció musical del nostre país.

En aquells primers moments, tots vam ésser conscients que estàvem assistint a un esdeveniment únic i irrepetible de la nostra cultura, que s’ha vist refermat amb una proposta inèdita, molt bella, d’aspiració global i amb la capacitat certa d’enamorar i de situar els sons i instruments més genuïns molt més enllà dels nostres horitzons.

Avui, LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA fa un pas més cap a la seva consolidació com a referent cultural de Catalunya i enfronta un nou repte amb INOBLIDABLES EN CONCERT, que introdueix un bonic i agosarat repertori d’obres emblemàtiques del panorama musical català. Des de l’havanera al valset, des de la cançó tradicional de les nostres àvies fins a la Nova Cançó i als cantautors més actuals ... totes aquestes peces expressament orquestrades per a l’ocasió per compositors i músics de prestigi internacional.

És ben segur que propostes creatives, innovadores i que projectin Catalunya al món com LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA seguiran comptant amb el suport incondicional de la família empresarial que m’honora representar, contribuint així al millor coneixement i reconeixement de les nostres arrels arreu, amb melodies INOBLIDABLES .... que sense cap mena de dubte captivaran els cors de tots aquells que les vulguin escoltar.