Paraules de Josep Lagares sobre Llegendes del Pop & Rock

27/11/2014

Josep Lagares, Director General de Metalquimia.

Qui ens ho havia de dir aquella tardor de l’any 2007 que, set anys més tard, l’impuls creatiu del meu pare Narcís, tot visionant una orquestra Simfònica Catalana de gran format, ens donaria tantes estones de bona música i catalanitat.

A les seves primeres passes (2008-2010), la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya SCCC ens emocionava amb un so inèdit fins al moment, ens feia gaudir de la preciositat de la nostra música més inoblidable i ens despertava la Catalunya que tots duem al cor, tot maridant la Cobla, l’instrument català per excel•lència, amb els instruments simfònics més universals.

Aquell primer període de naixement i jovenesa de la Simfònica, el va seguir una segona etapa de maduresa i consolidació (2012-2014), que avui culminem amb el darrer treball d’una trilogia de llegenda que ha projectat la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya molt més enllà de les nostres fronteres... després de les Llegendes del Cinema i del Musical, ens arriben les Llegendes del POP&ROCK, un projecte musical que, amb la inestimable col·laboració de la Beth i en Manu Guix, ens ofereix una tria de les millors peces del gènere musicades per a la Cobla i Corda... en un any emblemàtic per al nostre País, la SCCC ens apassiona, una vegada més, amb la universalitat d’una proposta musical que va molt més enllà de la pròpia localitat cultural.

Avui, amb Llegendes del POP&ROCK, coronem un procés que en vol encetar un de més il•lusionador i motivador si cal... el que ha de portar la SCCC a les grans catedrals de la Música Catalana, tot convertint-se així, en un referent transcendent del nostre panorama cultural.

En nom de la família empresarial que m’honoroa representar, desitjo de tot cor que gaudiu d’aquests sons i melodies que enguany ens recorden, més que mai, l’esperit de Catalunya i les seves profundes arrels... Per Molts Anys!!!!