Paraules de Josep Lagares sobre The Very Best

27/11/2015

Josep Lagares, President Executiu de Metalquimia.

El proppassat 8 de setembre de 2015 vam viure un moment únic i irrepetible... en el marc del Concert Oficial de la Diada Nacional de Catalunya, i just a sobre els fonaments de la Barcelona del 1714 al Born, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya SCCC ens feia posar la pell de gallina tot desgranant els himnes més estimats... aquelles cançons del poble que reflecteixen aquells sentiments tan nostrats i que invoquen l’esperit de Catalunya i les seves profundes arrels.

Just uns mesos abans, la Simfònica s’estrenava al Gran Teatre del Liceu acompanyant el tenor Josep Carreras i la Polifònica de Puig-Reig en un concert multitudinari que marcava el punt final de Barcelona com a Capital de la Sardana... qui ens ho havia de dir aquella tardor de l’any 2007 al Monestir de Sant Pere de Besalú que, vuit anys més tard, aquella Orquestra Simfònica Catalana que acabàvem de visionar hauria estat l’escollida per enriquir aquests esdeveniments d’excepció en les grans catedrals de la música catalana? Qui ens ho havia de dir que, en un moment crucial en la història de Catalunya, la Simfònica de Cobla i Corda hauria esdevingut una formació musical única en el seu gènere que, si no existís, ara més que mai, ens l’hauríem d’inventar? Qui ens ho havia de dir...

Fidels a aquest esperit, i com a homenatge a aquesta trajectòria, avui la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya vol oferir a tots el seus incondicionals, però també a tots aquells que encara no la coneixen, un recull de les seves obres més emblemàtiques... amb “SCCC THE VERY BEST” podreu gaudir de la preciositat de la nostra música més entranyable i d’aquelles melodies de llegenda nascudes molt més enllà dels nostres horitzons... i tot això, amanit amb l’entranyable talent artístic dels nostres amics de travessia: la Beth, la Nina, l’Albert Guinovart, en Cris Juanico, en Manu Guix i en Pep Poblet.

En nom de la família empresarial que m’honoro a representar, desitjo de tot cor que gaudiu d’aquests sons i melodies que enguany ens tornen a recordar, avui més que mai, els nostres anhels més profunds de llibertat i de progrés.

... Per Molts Anys!!!!