Paraules de Josep Lagares sobre Tossudament Llach

24/11/2016

Josep Lagares, President Executiu de Metalquimia.

El proppassat 27 de novembre de 2015, durant el concert de presentació del disc “SCCC: THE VERY BEST”, el setè treball de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, vam tenir la molt agradable sorpresa de ser acompanyats per en Lluís Llach, convidat d’honor de l’aleshores alcalde de Girona, i avui President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont i Casamajó.

En acabar el concert, en Lluís ens va manifestar la seva sorpresa i admiració per aquesta peculiar orquestra simfònica catalana, única al món, que combina l’experiència i el coneixement dels mestres de La Principal de la Bisbal, amb la força, la il·lusió i l’empenta dels joves talents de La Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Aquest mateix sentiment, manifestat per en Lluís Llach aquell divendres de tardor, va ser la guspira inspiradora de Tossudament LLACH, el vuitè disc de la SCCC...

Tossudament LLACH versiona en Cobla i Corda un recull antològic de la trajectòria d’en Lluís Llach des dels seus inicis als escenaris fa 50 anys, amb una acurada recopilació de les seves peces més emblemàtiques, tot comptant amb la col·laboració inestimable dels bons amics Manu Guix, Elena Gadel, el tenor Roger Padullés i Beth.

Aquest és el nostre petit homenatge a una gran obra que per la seva bellesa, calidesa, sensibilitat i transcendència ha inspirat a tants... però per sobre de tot Tossudament LLACH vol ser la nostra petita mostra de gratitud i reconeixement a la persona, al músic, al poeta, al mestre, al patriota... que tantes vegades ens ha ensenyat el camí!

En nom de la família empresarial que m’honora representar, desitjo de tot cor que gaudiu de l’excel·lència interpretativa de la SCCC tot emocionant-vos amb les melodies més cabdals del cantautor empordanès, que enguany ens tornen a recordar, més que mai, els nostres anhels més profunds de llibertat i de progrés.

... Per Molts Anys!!!!