29/11/2013

Paraules de l'Honorable Sr. Ferran Mascarell sobre Llegendes del musical

Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest 2013 es compleixen cinc anys del naixement d’una bona iniciativa cultural: la d’aplegar en una sola formació els instruments de corda propis d’una orquestra simfònica amb els instruments de vent de la cobla. És un maridatge ben oportú i una presència que ha aportat un nou interès a la cultura popular catalana des del punt de vista musical.

Llegendes del cinema, presentat el 2012, va ser un projecte de La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya –integrada per membres de La Principal de la Bisbal i de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines- que acostà a un públic ampli algunes de les bandes sonores més inoblidables de la nostra cultura audiovisual i la nostra memòria sentimental.

Ara, el cinquè disc de la formació, Llegendes del musical, representa, respecte de l’anterior, la seva continuïtat lògica. Tantes i tantes persones han gaudit, als teatres i auditoris, d’aquests ritmes i aquestes melodies, que no podrien sinó fer-les del tot inseparables de la seves vides. I què són, si no –entre d’altres actius-, el teatre en sentit genèric i el teatre musical en concret?

Em plau agrair a la família Lagares i a l’empresa Metalquimia la valuosa tasca de mecenatge que realitzen amb La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. I desitjo a aquesta orquestra nous èxits amb unes Llegendes del musical que duem tan arrelades a la nostra quotidianitat perquè les sentim unides a les emocions i vinculades als somnis.