Paraules de l'Honorable Sr. Ferran Mascarell sobre Llegendes del musical

29/11/2013

Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest 2013 es compleixen cinc anys del naixement d’una bona iniciativa cultural: la d’aplegar en una sola formació els instruments de corda propis d’una orquestra simfònica amb els instruments de vent de la cobla. És un maridatge ben oportú i una presència que ha aportat un nou interès a la cultura popular catalana des del punt de vista musical.

Llegendes del cinema, presentat el 2012, va ser un projecte de La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya –integrada per membres de La Principal de la Bisbal i de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines- que acostà a un públic ampli algunes de les bandes sonores més inoblidables de la nostra cultura audiovisual i la nostra memòria sentimental.

Ara, el cinquè disc de la formació, Llegendes del musical, representa, respecte de l’anterior, la seva continuïtat lògica. Tantes i tantes persones han gaudit, als teatres i auditoris, d’aquests ritmes i aquestes melodies, que no podrien sinó fer-les del tot inseparables de la seves vides. I què són, si no –entre d’altres actius-, el teatre en sentit genèric i el teatre musical en concret?

Em plau agrair a la família Lagares i a l’empresa Metalquimia la valuosa tasca de mecenatge que realitzen amb La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. I desitjo a aquesta orquestra nous èxits amb unes Llegendes del musical que duem tan arrelades a la nostra quotidianitat perquè les sentim unides a les emocions i vinculades als somnis.