Paraules de l'Honorable Sra. Mariàngela Vilallonga sobre Clàssics Enderrock

30/11/2019

Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Èxit compartit

La feina de divulgació dels instruments de la cobla catalana que des de fa més d'una dècada exerceix la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) sembla no tenir aturador. Les seves produccions, tant de nova creació artística com de recuperació i posada en valor del nostre patrimoni musical, són avui una referència i han aconseguit allò tan difícil de fer: seduir el públic i fidelitzar-lo.

La presentació, l'any passat, de l'òpera Llull amb text de Jaume Cabré i música de Francesc Cassú, compositor i director de la SCCC, n'és una mostra excel·lent des del punt de vista del risc i l'excel·lència musical. Però no només això: la proposta va arribar després d’èxits populars inqüestionables vinculats a les produccions Tossudament Llach i Cançó d'amor i de guerra.

Els valors d'aquest projecte cultural d'alta volada inclouen també l'aposta pel talent local, que és molt notori i que sovint no gaudeix de les oportunitats que mereix. No vull oblidar, tampoc, el rol imprescindible d’acompanyament que ha exercit des d'un inici la Fundació Metalquimia en relació a un projecte com el de la Simfònica de Cobla i Corda, de gran magnitud i complexitat.

La cultura és cosa de tots i cal que ens conjurem, de manera individual i col·lectiva, per convertir-la en un autèntic eix central de les polítiques públiques i privades al nostre país. Aquest binomi de col·laboració entre sectors s'ha demostrat exitós, i és per això que, en nom del Govern de Catalunya, us vull felicitar per la feina feta i per aquests encerts que han cristal·litzat en l'obtenció de tres premis Enderrock consecutius en la categoria de votació popular. Recuperar el bo i millor d'aquestes tres produccions premiades i compartir-ho novament amb el públic és, sens dubte, el millor dels regals. Gràcies per tot allò que ja heu fet i per tot allò que estic segura que fareu.