Paraules de l'Il·lustríssim Sr. Carles Puigdemont sobre Llegendes del Cinema

29/11/2012

Carles Puigdemont, Alcalde de Girona.

Projectes ‘llegendaris’

Quan parlem de Girona, a tots ens vénen al cap les dates més nostrades, com les Fires de Sant Narcís o el Temps de Flors, o els elements més típics, com el xuixo, el barri vell o l’àmplia i excel•lent oferta gastronòmica. Però fa relativament pocs anys que la ciutat destaca també per ser l’epicentre d’un projecte musical d’abast nacional que, sens dubte, ha sabut trobat l’equilibri entre experiència, joventut, classicisme i innovació.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) representa un revulsiu per a la música clàssica i un punt de trobada entre formacions de reconegut prestigi i trajectòria, com La Principal de la Bisbal i l'Orquestra de Cadaqués, i d’altres més novelles, com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. Experiència i aires nous que es complementen en perfecta sintonia en un nou treball del qual, a més, ens en podem sentir orgullosos perquè porta un marcat accent gironí.

Estic convençut que el nou disc serà un èxit absolut, tant pel format que se li ha donat com per les peces populars que han estat arranjades amb un toc molt particular. Projectes com el de la SCCC són els que necessitem en moments com els actuals, noves ‘empreses’ que fomentin la cultura i la música de casa nostra, que busquin teixir complicitats i que projectin una imatge internacional d’excel•lència i de qualitat a Europa i al món.

Animo els gironins i les gironines, i també la resta de ciutadans del país, a gaudir d’un concert que segur que serà emblemàtic i que, a més a més, servirà per ajudar un col•lectiu tan delicat com el que empara la Fundació Síndrome de Down de Girona i Comarques ASTRID-21.

Enhorabona, i molt d’èxit!