Paraules de l'Il·lustríssim Sr. Carles Puigdemont sobre Llegendes del musical

28/11/2013

Carles Puigdemont, Alcalde de Girona.

Girona és una ciutat que s’està esforçant per esdevenir un referent de la cultura tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, amb iniciatives en tots els àmbits de la cultura, i amb una aposta per la qualitat i l'excel·lència que facin de Girona la "milla d'or cultural" de Catalunya.

En aquest context, La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és un dels projectes més creatius que la ciutat ofereix al món. Tot i que és una formació jove,  podem afirmar amb tota rotunditat que es tracta d'un projecte consolidat,  popular i molt estimat.  El diàleg entre una cobla i una formació orquestral clàssica és el signe d'identitat de La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya que, després d'uns primers treballs més centrats en el món de la sardana i de la música catalana, explora ara llenguatges nous amb una lectura molt personal i original.

En nom de la ciutat de Girona, vull agrair l'aposta de l'empresa gironina Metalquimia per la cultura, en general, i sobretot per la música, pel seu compromís amb la ciutat.  L'Auditori de Girona acull amb molta satisfacció el concert anual de La Simfònica de Cobla i Corda i és l'exemple d'una estreta i fructífera col·laboració en el camp de la cultura entre les institucions públiques i l'empresa privada.  Apostem decididament per aquest model i saludem amb particular satisfacció totes les iniciatives que, ara o en el futur,  vagin en el camí de donar instruments als nostres joves talents per aconseguir majors cotes d'excel·lència, internacionalització i identitat.

La música és, sens dubte, un llenguatge universal,  radicalment contemporani,  i és en aquest marc de referència que La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ha sabut conjugar a la perfecció el llenguatge universal de la música amb la identitat de ciutat i de país.

En nom de la ciutat, us  desitjo grans èxits en aquest nou treball i a la formació que l’ha fet realitat, i convido tots els gironins i gironines a adoptar-la com a pròpia i a gaudir-ne a cada concert.