Paraules de la Il·lustríssima Sra. Marta Madrenas sobre Cançó d'amor i de guerra

22/11/2017

Marta Madrenas, Alcaldessa de Girona.

Encara ressonen a les nostres oïdes les notes del Tossudament Llach, que la Fundació Metalquimia ja té a punt la seva estrena del 2017. La nova proposta que cada any ens presenta la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals de referència a la ciutat, com hem pogut comprovar en les diverses ocasions en què hem pogut gaudir a Girona dels espectacles d’aquesta formació. Vull valorar també que aquesta és una iniciativa d’una Fundació, que demostra així la responsabilitat social corporativa de Metalquimia i de la gent que hi treballa, i també la necessitat d’aprofundir les relacions entre el sector públic i privat en la societat actual.

Enguany la SCCC fa un pas endavant encara més atrevit, amb Cançó d’amor i de guerra de Rafael Martínez Valls. Una aposta arriscada, perquè programar avui una sarsuela catalana és sens dubte un gran repte artístic i popular, si bé el sol fet de recuperar una peça històrica del teatre musical català mereix un aplaudiment per part de tots els aficionats a la música.

La decisió de programar aquesta obra, prohibida durant les dictadures de Primo de Rivera i de Franco, afegeix una significació política més enllà de l’estricte recuperació del patrimoni musical de casa nostra. El compromís de la Fundació Metalquimia i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya amb el país ens enorgulleix a tots, i demostra que la cultura no ha de perdre mai la capacitat de ser un vehicle de creixement personal i col·lectiu en la construcció de les societats modernes i avançades. La recuperació de clàssics com Cançó d’amor i de guerra és un pas en aquesta direcció.

Moltes gràcies per la vostra tasca.