Paraules de la Il·lustríssima Sra. Marta Madrenas sobre Clàssics Enderrock

29/11/2019

Marta Madrenas, Alcaldessa de Girona

En el món de la música són habituals els recopilatoris, la selecció de grans èxits d’un artista, una discogràfica o un estil concret, per fer arribar a nous públics el conjunt de la seva obra. La proposta que ens fa aquest any la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és precisament això, una aturada en el camí per posar en valor el recorregut traçat fins ara.

En aquests darrers anys hem gaudit d’uns espectacles elaborats a consciència, que han obtingut el reconeixement de crítica i públic. Guanyar tres anys consecutius els premis Enderrock de millor disc de clàssica en la categoria de votació popular ho acredita, així com els aforaments complets arreu del país d’aquestes propostes. Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i Llull ja formen part del nostre patrimoni cultural, i elaborar una selecció dels seus millors moments permetrà als antics espectadors reviure’ls, i als nous descobrir-los.

Un dels objectius que sempre ha perseguit el projecte de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ha sigut fomentar el coneixement i la pedagogia entorn d’aquests estils, i el repertori que ens presenta enguany serà sens dubte atractiu per a nous públics. Vull agrair la tasca de tothom implicat en el projecte, especialment a la Fundació Metalquimia i a la família Lagares, per contribuir a la cultura del nostre país amb la il·lusió i l’entrega que han demostrat tots aquests anys a Girona i arreu del país.

Moltes gràcies, i molta força per als projectes de futur que vindran!