Paraules de la Il·lustríssima Sra. Marta Madrenas sobre Llull

24/11/2018

Marta Madrenas, Alcaldessa de Girona.

Cultura i país. Crec que aquests són dos conceptes que van íntimament lligats, i per això des de Girona apostem per un model cultural i de ciutat que mira el futur posant en valor també els seus referents històrics. Aquesta visió la compartim amb la Fundació Metalquimia, que any rere any fa un pas més en la consolidació del projecte de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Un projecte cada vegada més reconegut arreu del territori català, i per això també cal felicitar tota la gent de Metalquimia, amb la família Lagares al capdavant. És important que les empreses del territori s’involucrin en la societat del seu entorn, i Metalquimia és en aquest sentit un exemple a elogiar de responsabilitat social i cultural.

L’espectacle que ens han preparat aquest any s’atreveix amb un nou gènere, l’òpera, amb la valentia afegida de centrar l’argument en la figura de Ramon Llull. La qualitat de la Simfònica tindrà l’oportunitat de lluir amb la música creada per Francesc Cassú, complementada amb la direcció d’escena de Xavier Albertí i els textos de Jaume Cabré. Una autèntica constel·lació estel·lar de la cultura del país, al servei d’un espectacle que marcarà sens dubte l’agenda cultural a Catalunya els propers mesos.

Estrenar Llull a Girona reforça la capitalitat cultural que exercim des de la ciutat, i que seguirem potenciant en el futur. Per assolir aquest objectiu és imprescindible comptar amb la complicitat d’actius com la Fundació Metalquimia, perquè ens ofereix també la possibilitat d’engegar nous projectes vinculats a la música. El darrer és la creació de l’escola de músics de cobla, que engega aquest any a l’Auditori de la mà de la Fundació, l’Escola de Música i Arts Claudefaula i l’Ajuntament; i que aposta per la formació i la creació de nou talent amb la mirada posada en el futur.

Agraeixo la implicació de tothom qui participa en aquests projectes, que ens permeten traslladar la cultura al conjunt de la ciutadania, amb la clara voluntat de construir entre tots una ciutat millor.

Moltes gràcies, i molts èxits!