Paraules de la Il·lustríssima Sra. Marta Madrenas sobre Tossudament Llach

23/11/2016

Marta Madrenas, Alcaldessa de Girona.

En la programació de l’Auditori, ja tots hi esperem cada tardor el concert de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. La iniciativa que el 2008 van engegar amb èxit en Narcís Lagares i en Josep Lagares, a través de Metalquimia, s’ha convertit en referent indiscutible de la creació cultural a Girona. La formació ha crescut i s’ha consolidat amb la il·lusió incondicional de tots els que en formen part, i la prova en són els aplaudiments de crítica i públic que es repeteixen any rere any.

D’aquest projecte, no només en vull destacar la seva vessant artística. En vull destacar també el compromís social i educatiu, ja que en el seu origen hi havia l’objectiu de potenciar la trajectòria de joves amb talent. A través d’un treball rigorós i de qualitat, s’han donat unes grans oportunitats de creixement als músics de casa nostra, en línia amb els objectius mateixos de la Fundació Metalquimia.

Precisament la Fundació Metalquimia, a través de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, és un exemple de compromís amb la cultura i amb Girona. La tasca de mecenatge que realitza, enforteix el teixit cultural i social de la ciutat, i per tant ens ofereix l’opció a tots d’avançar en l’objectiu de construir una societat més justa, equilibrada i educada. Ara viurem la presentació del seu vuitè treball, Tossudament Llach, i tots sentirem que també formem part d’aquest projecte cultural, valent i decidit, ple de creativitat, que cal continuar impulsant.

Moltes gràcies a tots per fer-lo possible.