23/11/2016

Paraules de la Il·lustríssima Sra. Marta Madrenas sobre Tossudament Llach

Marta Madrenas, Alcaldessa de Girona.

En la programació de l’Auditori, ja tots hi esperem cada tardor el concert de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. La iniciativa que el 2008 van engegar amb èxit en Narcís Lagares i en Josep Lagares, a través de Metalquimia, s’ha convertit en referent indiscutible de la creació cultural a Girona. La formació ha crescut i s’ha consolidat amb la il·lusió incondicional de tots els que en formen part, i la prova en són els aplaudiments de crítica i públic que es repeteixen any rere any.

D’aquest projecte, no només en vull destacar la seva vessant artística. En vull destacar també el compromís social i educatiu, ja que en el seu origen hi havia l’objectiu de potenciar la trajectòria de joves amb talent. A través d’un treball rigorós i de qualitat, s’han donat unes grans oportunitats de creixement als músics de casa nostra, en línia amb els objectius mateixos de la Fundació Metalquimia.

Precisament la Fundació Metalquimia, a través de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, és un exemple de compromís amb la cultura i amb Girona. La tasca de mecenatge que realitza, enforteix el teixit cultural i social de la ciutat, i per tant ens ofereix l’opció a tots d’avançar en l’objectiu de construir una societat més justa, equilibrada i educada. Ara viurem la presentació del seu vuitè treball, Tossudament Llach, i tots sentirem que també formem part d’aquest projecte cultural, valent i decidit, ple de creativitat, que cal continuar impulsant.

Moltes gràcies a tots per fer-lo possible.