Paraules de Lluís Gendrau sobre Clàsssics Enderrock

25/11/2019

Lluís Gendrau, Director Editorial del Grup Enderrock

La tríada simfònica

Aquest 2019 vam celebrar la 21a edició dels Premis Enderrock - Premis de la Música Catalana. Més enllà del resultat, els Premis Enderrock serveixen per visualitzar la qualitat i la varietat de la música catalana en tota la seva amplitud. Els guardons donen espai a l'emotivitat i els reconeixements amb el Premi a la Trajectòria i el Premis d'Honor, a les propostes més interessants a través dels Premis Enderrock de la Crítica, i també serveixen per copsar el pols del públic a través dels Premis Enderrock de la Votació Popular. Aquests darrers són un baròmetre molt orientatiu sobre quines són les propostes musicals que interessen al públic i en particular als lectors i melòmans catalans.

Els tres darrers anys, en l'àmbit de la clàssica, els Premis Enderrock han estat liderats per una formació gironina que fa una interessant i original fusió entre una orquestra simfònica i una cobla. Els tres últims discos de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya:  Tossudament Llach (2016), Cançó d'amor i de guerra (2017) i Llull (2018) –editats per Música Global–, han estat reconeguts com els preferits pels votants dels Premis Enderrock en la categoria de música clàssica. Tot un reconeixement popular a la feina de Francesc Cassú i els seus músics, i sobretot a un projecte –impulsat per la Fundació Metalquimia– que uneix dos mons sonors de personalitat i tradició com són la música de repertori i la cançó popular,  i que any rere any ha anat produint a ritme constant tot un seguit d'espectacles sempre amb un punt d’atreviment i sorpresa.

Clàssics Enderrock és un excel·lent resum de tres anys de reconeixements i d'esforç musical en la creació, la composició i la posada en escena. Un punt i seguit per a una formació amb un precedent elogiat i un futur esplendorós. Desitgem que el gaudiu i que amb cada escolta hi trobeu nous i bells matisos.