Paraules del Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont sobre Tossudament Llach

23/11/2016

Carles Puigdemont, President de la Generalitat Catalunya.

Em plau d'allò més tornar a saludar un concert de Ia Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya -fa un temps com a alcalde de Girona i ara com a president de Ia Generalitat de Catalunya-, perquè es constata el vigor amb què creix aquesta formació, ja ben arrelada després de vuit reeixides edicions.

Enguany, l'organització ha fet notar Ia casualitat que fos Ia presència de Lluís Llach i meva al concert de l'any passat que donés origen a Ia idea de dedicar el concert 2016 a recopilar les cançons més representatives del cantant de Verges. Lluís Llach havia quedat admirat aleshores, com de segur totes aquelles persones que coneguin Ia Simfònica, pel so únic que emet aquesta formació musical que substitueix els instruments de vent de les tradicionals orquestres simfòniques (oboès, flautes, clarinets i fagots) pels instruments característics de Ia cobla (tenora, tible, flabiol i fiscorn).

Cada cop més hi ha, arreu del món, un reconeixement institucional que posa en valor l'obra de músics i cantautors; prestigiosos premis, com és ara el Nobel de literatura de 2016, atorgat a un músic americà, en són un bon exemple. És, doncs, en aquesta línia de reconeixement que, encertadament, "Tossudament Llach" esdevé una antologia dels 50 anys de carrera musical de l'artista.

Aquest "tossudament" que bateja el títol aplega tant Ia perseverança de Llach com a músic de dilatada trajectòria, com Ia vessant cívica d'un home, que ha vist com Ia gent es feia seves les seves composicions, alhora que el distingia com a referent d'insubornable compromís amb Catalunya.

Per tant, deixeu-me expressar novament el meu reconeixement per Llach, i per l'enfilall d'encerts que han portat Ia Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya a arribar fins on és avui; les formacions que Ia integren -Ia Jove Orquestra de les Comarques Gironines i La Principal de Ia Bisbal-; i el suport i mecenatge prestat per Metalquimia, exemple de Ia fructífera col•laboració cultural entre les institucions públiques i empreses privades.

Gràcies a tots ells, es fa realitat un concert que de segur que tindrà un gran èxit, com el que anhelem per al país, que -d'acord amb Ia Iletra de Tossudament alçats- "(...) nom un somni, també és mesura de Ia Ilibertat".