La SCCC al BORN CENTRE CULTURAL

11/09/2015

El Born Centre Cultural de Barcelona va celebrar la Diada Nacional de Catalunya al voltant de l'himne que ens identifica com a poble, Els Segadors. L'activitat central va ser el 8 de setembre de 2015 amb el doble concert Seguem arran!

El Born Centre Cultural de Barcelona va celebrar la Diada Nacional de Catalunya al voltant de l'himne que ens identifica com a poble, "Els Segadors". L'activitat central va ser el proppassat 8 de setembre amb el doble concert 'Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica', on diversos intèrprets van actuar acompanyats de la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya.

La Santa Espina, El Cant de la Senyera, L'Estaca, Bac de Roda o La muixeranga són cançons populars que, entre altres,  configuren la identitat del poble català. Considerades himnes oficiosos del nostre país gràcies a la memòria col·lectiva, van formar part del repertori del concert que va culminar amb Els Segadors amb tot el públic dempeus. Aquesta darrera té els seus orígens en una cançó eròtica que es cantava al segle XVII, tal com s'explica al documental "Bon cop de falç. La història de l'himne".

L'actor i músic Joan Crosas va presentar l'espectacle, que va anar a càrrec de la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya impulsada per la Fundació Metalquimia. Francesc Cassú, director de la formació, es va encarregar dels arranjaments de les peces, juntament amb Adrià Barbosa.

Modernitat i tradició, la formació està integrada per instruments de corda tradicionals i el so de la cobla. Sobre aquest coixí musical, diferents intèrprets dels Països Catalans van posar la seva veu a la quinzena de cançons: Miquel Gil, Arnau Tordera (cantant d'Obeses), el tenor Roger Padullés, Mariona Sagarra, Jordi Fàbregas (El Pont d'Arcalís) i la Coral Cantiga.

"Quinze himnes i una cançó eròtica" és una producció de L’Avenç, Grup Enderrock i Clack per al Born Centre Cultural, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Metalquímia