Paraules de Josep Lagares sobre Llegendes del musical

27/11/2013

Josep Lagares, Director General de Metalquimia.

Sempre he pensat que els dos grans motors del progrés i l’evolució de les societats modernes són la CREATIVACIÓ -o sigui, la creativitat per a innovar- i la INTERNACIONALITZACIÓ -és a dir, l’intercanvi d’idees i de projectes a escala global. Aquests dos ingredients formen un Cercle Virtuós que es retroalimenta constantment per oferir les millors solucions als grans reptes del temps que ens ha tocat viure. És en aquest context que, l’any 2007, neix La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya SCCC, una proposta cultural creativadora que aspira a donar conèixer al món els Sons de la Catalanitat per a convertir-los en patrimoni de la humanitat.

En una primera etapa (2008–2010), la Simfònica, fent senzill el complicat, va demostrar per primera vegada les immenses possibilitats d’aquesta nova formació orquestral interpretant la majoria de gèneres de la música catalana amb un so universal i d’arrels ben nostrades. L’any 2012, La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya retornava als escenaris amb les il·lusions renovades i amb un projecte d’impacte pedagogicosocial que, inspirat pel Fòrum IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona, reunia la virtuositat i l’experiència de la cobla La Principal de la Bisbal amb la passió i la iniciativa de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. Amb el disc  Llegendes del Cinema s’encetava una segona etapa que ens permetia gaudir de la SCCC, ara ja, en clau global.

Enguany, el nou treball, Llegendes del Musical, referma el compromís de la Simfònica amb  la creativació i la vocació global tot expandint els seus límits amb un nou repte: transportar les melodies del teatre musical al Regne de la Cobla i la Corda, transformant així la manera d’emocionar-nos amb la bellesa d’aquest inoblidable gènere musical.

En nom de la família empresarial que m’honoro a representar, desitjo de cor que us agradi tant com ha captivat un servidor.